Tannlegeskrekk

Du bestemmer hvor raskt vi skal gå frem

I Norge regner vi med at 4-5% av den voksne befolkning (dvs. ca 10.000) har odontofobi (tannlegeskrekk), og at de derfor sjelden eller aldri oppsøker tannlege. Langt flere opplever en angst av mildere alvorlighetsgrad, og de færreste kan si de ser positivt frem til tannlegebesøket.

Som oftest er det flere årsaker til at man har utviklet en angst for tannlegebesøket. Selvopplevde vonde erfaringer som barn med et ublidt møte med en autoritær og kanskje sint tannlege. En annen vanlig årsak er at andre har fortalt om skremmende opplevelser hos tannlegen. Angsten for tannbehandling forverres når man unngår å gå til tannlegen, spesielt om man merker at tannsettes forfaller.

For at vi best mulig kan tilrettelegge for et positivt møte med tannhelseteamet er det helt avgjørende at du som pasient er ærlig og forteller oss om din angst. Du blir da tatt spesielt godt vare på og vil kunne være med på å bestemme hva som skal gjøres og hvor fort vi sammen skal gå frem. Tilvenning til mestring av situasjonen på tannlegekontoret innebærer en gradvis introduksjon av momenter i behandlingsseansen.

Tilbake til Forsiden Tilbake til Aktuelt
Footer

PERSONVERN // Copyright © 2020 : Tannklinikken Marisol & Kaldheim AS