SomnoMed – Behandling for obstuktiv søvnapné

Somnomed for søvnapne

Mer enn bare snorking…

Visste du at….

  • Søvnapné, som rammer 100 millioner personer verden over, er en kronisk luftveislidelse som kan forebygges? Dette er den mest utbredte søvnlidelsen med fysiske årsaker.
  • 30 % av pasienter som lider av høyt blodtrykk lider også av obstruktiv søvnapné/hypopné (OSA).
  • 40–80 % av personene som rammes av hjerneblødning lider også av obstruktiv søvnapné/hypopné.

En behandling for lett til moderat obstruktiv søvnapné/hypopné og eller bruksisme i søvne.
Over 200 000 pasienter verden over har behandlet lett eller moderat obstruktiv søvnapné/hypopné og/eller bruksisme med SomnoDent-apparater.

Hva er OSA – obstruktiv søvnapné?

Obstruktiv søvnapné (OSA) er en alvorlig og livslang medisinsk tilstand som berører mellom 18 og 30 millioner voksne over 18 i USA; ca. 90 % av dem er ikke diagnostisert. OSA er en kronisk, livslang medisinsk tilstand som kan påvirke søvnen, helsen og livskvaliteten din. Den har vært knyttet til hypertensjon, diabetes, hjertesykdom, arbeids- og trafikkulykker samt slag.

Den kan ha signifikant betydning for livskvaliteten ved å belaste forholdet mellom partnere som deler seng, i familien og på arbeidsplassen.

Hva er bruksisme?

Bruksisme – tanngnissing – oppstår når tennene ubevisst presses og gnis mot hverandre. Kraften som oppstår skader overflaten på tennene og gir smerter i kjeve og muskler.

Bruksisme er en utbredt «forstyrrelse av natteroen», men kan også opptre på dagtid, spesielt i stressede situasjoner, og har klare helsemessige konsekvenser:

  • Varig skade av overflatestrukturen på tenner og emalje
  • Smerter i kjeven
  • Smerter i hodet
  • Tannløsning
  • Tilbaketrukket tannkjøtt

Søvnapnéskinne – COAT® — Continuous Open Airway Therapy

Som „First-Line”-behandling av lett til moderat søvnapné anbefaler spesialistene COAT® – Continuous Open Airway Therapy. Det betyr at i denne behandlingen holdes luftveiene sikkert og varig åpne med spesielle tannskinner.

COAT® er en moderne, svært virksom og komfortabel behandling av søvnapné (OSAS) med en SomnoDent® søvnapnéskinne.

SomnoDent® COAT søvnapnéskinne er et skreddersydd intraoralt system som består av over- og underkjeveskinne, tilvirket på basis av et kjeveavtrykk.

Med det patenterte flosse-designet holdes underkjeven mykt på plass forover, i den stillingen den må ha for at behandlingen skal lykkes. Vevet og musklene i svelget strammes, tungen holdes på plass foran og luftveiene holdes åpne under søvnen. Denne strammingen forhindrer på samme tid at pustingen setter det myke vevet øverst i halsen i svingninger – dette er en hyppig årsak til høy snorking.

SMH-kontaktflatenes uvanlig gode brukskomfort gjør at pasientene lett aksepterer og er fornøyde med utstyret. Dette er en vesentlig faktor for at behandlingen skal lykkes.

Hvis du skal behandles med COAT®, vil du bli undersøkt av en tannlege med søvnmedisin som spesialområde. Tannlegen vil kontrollere munnhelse og tannstatus for å forvisse seg om at behandling med tannskinne vil kunne føre fram.

For å kunne produsere en SomnoDent® kreves det tannavtrykk og nøyaktig bittregistrering. SomnoDent® søvnapnéskinnen din vil deretter lages på et laboratorium, eksakt etter avtrykkene som ble tatt av deg.

De ferdige skinnene kontrolleres av tannlegen før du får dem utlevert.
Da lærer du samtidig hvordan skinnene settes inn og tas ut, og også hvordan du best pleier og rengjør skinnene.

Logo for SomnoMed

Tilbake til Forsiden Tilbake til Tjenester
Footer

Din ledende tannlege: «Vi bryr oss litt mer».
Dronningens gate 12, 3211 Sandefjord. Tlf.: +47 334 66 133.
PERSONVERN // © 2024 : Tannklinikken Marisol & Kaldheim AS